F.A.Q.


Hoe zit het met het geluidsniveau tijdens Denderpop?

We gaan nooit over het maximum aantal toegelaten decibel, zoals bij wet is vastgelegd in onze milieuvergunning. We voeren ook regelmatig metingen uit. Wil je je oren beschermen? Vraag aan de bar naar onze gratis oordoppen!


Moeten kleuters inkom betalen?

Neen. Kinderen onder 6 jaar kunnen gratis binnen. Als we volledig volzet zijn, kunnen we wel de toegang weigeren. We moeten ons immers aan de vastgestelde capaciteit houden. Wil je 100% zeker zijn, kan je altijd een ticket kopen. Zo ben je zeker van je plaats.


Gaan jullie de hele nacht door?

Met de politie en stad Dendermonde hebben we afgesproken niet later dan drie uur door te gaan. Voor en na de live-optredens zetten we sowieso de muziekknop al wat stiller.


Wat zijn de timings van de concerten?

Van zodra exacte timings gekend zijn, delen we die op de eventpagina op onze website en in het facebookevent. Of check gewoon deze website...


Kan ik gratis oordopjes krijgen?

Ja, je kan gratis oordopjes krijgen aan de bonnetjeskoten.


Zijn er lockers aanwezig?

Er zijn geen lockers aanwezig op het terrein. We raden dan ook aan om overbodige zaken thuis te laten.


Mogen rugzakken op het terrein?

Neen. We vragen om alles rugzakken, zakken en handtassen zoveel mogelijk thuis te laten. Handtassen worden ook steeds gecontroleerd bij het binnenkomen.


Mag ik foto's en filmpjes maken?

Professionale geluids-, film- en fotoapparatuur zijn niet toegelaten. Drones, selfiesticksen andere accessoires worden niet toegelaten.

Uiteraard mag je met je telefoon foto's en filmpjes maken. We krijgen die zelfs graag aan! Deel ze gerust op social media en tag @Denderpop en #DP23.

Probeer wel andere bezoekers daarbij niet te storen. Je favoriete artiest of band vindt het trouwens ook leuker als je van hun show geniet, in plaats van het hele concert integraal te filmen.


Hoe werkt het bekersysteem?

Je betaalt per drankje 1 bon borg voor je beker. Wees slim en combineer de laatste bonnen van je groepje, om zo weinig mogelijk borg-bonnen over te houden. We betalen immers geen bonnen terug.


Ik ben iets kwijtgespeeld tijdens Denderpop. Wat nu?

Ben je iets verloren of heb je iets gevonden? Geen zorgen! Meld je even aan de bar. Als we op dat moment je verloren voorwerp gevonden hebben, helpen we je meteen verder. Je kan ook mailen naar info@denderpop.be. Wie weet vonden we iets op het einde van de avond.


Ik ben mijn tickets kwijtgespeeld. Wat nu?

Kan gebeuren! Stuur een mailtje info@denderpop.be en we verzenden je tickets opnieuw naar je mailbox.


Ik kan niet meer komen en wil iemand anders blij maken met mijn ticket. Hoe doe ik dat?

Jammer genoeg kan Denderpop een gekocht ticket niet terugnemen.


Tof, zo'n venue in het groen. Hoe houd ik Denderpop en park proper?

Laat geen afval achter. Tijdens Denderpop vind je voldoende vuilnisbakken. Toch geen vuilnisbak in de buurt? Neem je afval mee naar huis. Wissel de herbruikbare bekers om in de recyclagepunten, houd PMD en restafval gescheiden en gooi je peuken in de asbakken.

Respecteer de natuur!


Hoe geraak ik het makkelijkst tot tijdens Denderpop?

De fiets blijft de makkelijkste manier om Denderpop te bereiken. We hebben ook een grote fietsenparking waar je je fiets makkelijk achter kan zetten. Ons adres? Behijnhoflaan 1, 9200 Dendermonde.


Hoe zit het met de toegankelijkheid van Denderpop?

Rolstoelgebruikers hoeven op voorhand niets te laten weten.

Ook assistentiehonden krijgen een warm welkom tijdens Denderpop.


Er heeft iemand foto's van mij genomen of mij gefilmd. Mag dat?

Denderpop fotografeert en filmt regelmatig zelf. De beelden zijn voor eigen gebruik. Als je een ticket koopt voor een show tijdens Denderpop, ga je hiermee akkoord.

Heb je toch een goeie reden om niet gefotografeerd of gefilmd te worden? Spreek gerust een van onze medewerkers aan en we luisteren naar je verhaal!


Ik voel met niet veilig. Wat nu?

Denderpop wil een safer space zijn. Voor iedereen. Het is belangrijk dat jij je veilig voelt en Denderpop in de beste omstandigheden kan beleven.

Zie je iets gebeuren of overkomt je iets? Spreek onze crew aan! We zijn er voor jou!


Ik heb me bezeerd. Wat nu?

Onze medewerkers bieden je met plezier eerste hulp bij ongevallen. Er is ook een AED aanwezig in Denderpop.


Mag ik een rugzak meenemen?

Voor je eigen veiligheid en die van de andere bezoekers, vragen we je om geen grote rugzakken of tassen mee te brengen naar Denderpop. Aan de ingang kan er altijd toegangscontrole zijn, waarbij security (hand)tassen en jassen kan controleren.


Mag mijn hond mee naar Denderpop?

Honden zijn niet toegelaten op het terrein. Assistentiehonden ontvangen we natuurlijk met open armen!


Is er WiFi?

Helaas! Er is geen WiFi op Denderpop.


Kan ik iets eten tijdens Denderpop?

Ja! Van zodra onze deuren openen, openen ook onze bars en foodstands.


Eigen eten en drinken zijn niet toegelaten in Denderpop. In onze bars en foodstands vind je alles om je dorst te lessen en honger te stillen.


Gaan jullie door als het regent? Of tijdens een hittegolf?

Zeker en vast! Check dus zeker het weer voor je naar Denderpop komt.

Breng bij regen een regenjas en eventueel een paraplu mee. Enkel als het festivalterrein omwille van noodweer wordt gesloten, annuleren we onze concerten. We brengen je dan persoonlijk op de hoogte.

Als de zon schijnt: smeer jezelf zeker in met zonnemelk!


Wat als een artiest afzegt?

We hopen dat het niet gebeurt, maar een artiest kan altijd ziek worden. Als een artiest afzegt, proberen we een waardige vervangen te vinden. Eender welke afzegging, kan echter nooit aanleiding geven tot het terugbetalen van je tickets.

Algemene voorwaarden Denderpop


TICKETS

Print je ticket(s) af en wissel die in bij onze festivalkassa's of aan de inkom. Ook dit jaar kan je je tickets ook tonen op je smartphone of tablet.


Hier vind je de voorwaarden verbonden aan tickets van Denderpop en toegang tot het festivalterrein:

 • ​je krijgt enkel toegang tot het terrein, nadat je ticket is omgeruild voor een geldig festivalarmband
 • tickets worden noch terugbetaald, noch omgeruild voor een ander evenement
 • je festival-armband mag niet doorgegeven worden. Wie betrapt wordt op fraude met armbandjes stelt zich ook bloot aan gerechterlijke vervolging
 • het meebrengen van eigen dranken in om het even welke verpakking is verboden op het festivalterrein. Het aankopen van een ticket impliceert dan ook dat je akkoord gaat met dit verbod. Rugzakken, handtassen, enz. zullen gecontroleerd worden op de aanwezigheid van eigen dranken
 • Rugzakken en handtassen kunnen geweigerd worden bij de inkom.
 • de organisatie kan aangekochte tickets steeds annuleren wanneer er zich een technische fout heeft voorgedaan. De integrale aankoopprijs wordt dan terugbetaald.
 • het maken van foto's en audio of video-opnames van artiesten is verbonden aan auteursrechterlijke beperkingen. Het beschikken over een geldig ticket/perspas geeft geen toestemming tot het nemen van audio & video-opnames zonder toestemming van de artiest
 • de annulatie van een of meerdere bands zal geen aanleiding geven tot terugbetaling van het ticket
 • het weigeren van de artiest om een fotomoment te voorzien in de VIP-ruimte, zal geen aanleiding geven tot terugbetaling van het ticket
 • eender welke afzegging van een artiest, kan nooit aanleiding geven tot het terugbetalen van een ticket


INFORMATIE BIJ DE RESERVATIE VAN TICKETS

 • per festivalticket wordt er een reservatiekost aangerekend
 • er kunnen ook transactiekosten aangerekend worden afhankelijk van de gekozen betalingswijze
 • bij het kopen van een ticket, ga je er mee akkoord dat het genomen beeldmateriaal nadien kan gebruikt worden voor promotionele doeleinden


HUISHOUDELIJK REGLEMENT

 • de koper van een toegangsticket en iedereen die de terreinen van Denderpop betreedt is gehouden de richtlijnen op te volgen welke door de organisatoren worden gegeven in het kader van de veiligheid en/of ter preventie van overlast. In geval van niet-naleving ervan, hebben de organisatoren het recht personen de toegang tot het evenement te ontzeggen en/of te verwijderen.
 • volgende zaken worden niet toegelaten op het terrein: eigen drank (tenzij babyvoedingen en medicijnen), gevaarlijke voorwerpen, dieren (uitgezonderd geleidehonden), stoelen
 • de organisatoren behouden zich het recht voor om steekproefgewijs de leeftijd van de bezoeker te controleren aan de hand van om het even welk document dat zijn/haar leeftijd bewijst (in kader van naleving op de wet rond alcoholgebruik), alsook de handtassen en andere tassen te doen openen en/of de zakken van de kledij te doen ledigen door de bezoeker
 • de organisatoren behouden zich bovendien het recht om personen de toegang tot het evenement te ontzeggen of van het evenement te verwijderen die verdacht worden van het in bezit zijn van wapens, drugs of elk ander voorwerp dat een gevaar inhoudt voor de veiligheid en die geen toestemming geeft tot controle van tassen en/of kledij. Dit geldt ook voor personen die moeilijkheden veroorzaken op het evenement of de omgeving ervan, of die zichtbaar onder invloed zijn van alcohol of drugs
 • bij afsluiting van het evenement kunnen personen met een geldig toegangsbewijs om veiligheids- of andere redenen de toegang tot het evenement (tijdelijk) ontzegd worden bij vaststelling van een misdrijf wordt steeds de politie ingelicht
 • Foto's die door onze fotografen worden gemaakt tijdens het festival, mogen door de organisatie van Denderpop worden gebruikt op al onze mediakanalen. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, onze website, sociale media, promotiemateriaal en andere publicaties


VEILIGHEID

 • De organisatie behoudt zich het recht voor om toeschouwers de toegang tot het festival te ontzeggen, ook als ze al aanwezig zijn. Dit kan op basis van ongepast gedrag, niet-naleving van de festivalregels, of andere redenen die de veiligheid en het welzijn van andere bezoekers en medewerkers kunnen beïnvloeden. Het festival hoeft geen gepaste reden te geven en gaat zeker geen discussies aan. Bij ernstige incidenten wordt de politie verwittigd.
 • Er wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 16 jaar. De organisatie en de medewerkers van de horecapunten zullen streng controleren op leeftijd en behouden zich het recht voor om identificatie te vragen.
 • Eventuele klachten worden pas na het festival in behandeling genomen. Tijdens het festival zelf is er geen mogelijkheid om klachten in te dienen of te laten behandelen. Klachten kunnen na afloop van het evenement via onze officiële kanalen worden doorgegeven en zullen dan zorgvuldig worden onderzocht.